ANKARASPOR 0-0 GALATASARAY


Deplasmanda sadece 1 galibiyeti bulunan Galatasaray, Ankaraspor´u da yenemedi. Aslan, bu beraberlikle dış sahadaki 13. puanını yitirdi.
Galatasaray sezonun en kritik maçlarından birisine çıkmıştı. Deplasmanlarda sadece lig sonuncusu Kocaelispor’u yenebilen Skibbe’nin öğrencileri, dün akşam da sahadan boynu bükük ayrıldı...
Skibbe orta sahayı sağlam tutmaya çalıştı. Meira ve Hakan Balta, defansın önünde oynadı. Kewell, Ayhan ve Arda, hücumu düşünen orta saha oyuncuları olurken, Alman hocanın gol ayağı ise Ümit Karan’dı... Ayhan, geçen sezon Sivasspor maçında olduğu gibi Lincoln’ün yerinde oynadı.
Skibbe’nin, rakibi korner kullanırken Emre Aşık’ı çıkarması ne kadar iyi bir teknik direktör olduğunun kanıtıydı! Son değişikliği de akıllıcaydı; 87. dakikada 3 aydır oynamayan Barış’ı alarak son 3 dakikada maçı çevirmeye çalıştı!Ankaraspor’da yüksek tekniği ile Özer, agresif futboluyla Hürriyet’in oynamaması dezavantajdı...
Rüzgarı arkasına alan Galatasaray, ilk yarıda bu avantajdan yararlanamadı. 4. dakikada Meira’nın hatalı geri pasını kapan De Nigris, De Sanctis’i geçti yerden plasesini Servet çizgiden çıkardı.
32’de Galatasaray gole yaklaştı. Arda sağdan ortaladı, Kewell’ın kafası direkten döndü. Penaltı noktasına düşen topta yaşanan karambolde, Ankaraspor defansı tehlikeyi uzaklaştırdı.
İkinci yarıda şiddeti artan rüzgarı arkasına alan Ankaraspor etkiliydi. 72’de Batak’ın sert şutunda De Sanctis başarılıydı. 84’te Ediz’in kafa vuruşu az farkla dışarı gitti. 87. dakikada ise Ümit Karan sahneye çıktı. Savunmadan topu kurtaran Ümit’in sert vuruşunu Senecky çıkardı ve karşılaşma golsüz tamamlandı.
Galatasaray, bir dış saha maçından daha puan kaybıyla ayrıldı. Deplasmanda galip gelemeyen Ali Sami Yen Aslanı, sadece İstanbul’da maç kazanarak şampiyon olması mümkün değil.